Feestjaar 2022

In 2022 bestaat onze afdeling van de Gezinsbond 100 jaar. Deze verjaardag kunnen we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Elke maand, het ganse jaar door, willen wij samen met onze leden, sympathisanten, vrienden en al wie wil deze mijlpaal vieren.

Hieronder vinden jullie alvast onze feestactiviteiten:

2022 = 100 jaar Gezinsbond Zulte

15/5 Startactiviteit (NIEUWE DATUM!)

Helaas kunnen we in januari ons feestjaar niet inzetten met een knal.  Maar op de dag van het gezin, willen we jullie graag verwelkomen om bij een natje en een droogje, vergezeld van een pak kinderanimatie samen te vieren!  

Bier & chocolade 18 februari

18/2 - Bierdegustatie

We zorgen niet alleen voor sfeer & gezelligheid maar ook voor smaak & aroma. Want wat als we bier eens combineren met iets anders? Maar dan op een gepaste manier en onder deskundig advies van experts. In het voorjaar organiseren we nu al voor de derde keer een thema-avond rond bier & chocolade. Deze keer, hoe kan het ook anders in het thema van ons 100 jarig bestaan. Ieder biertje wordt besproken, gepresenteerd en geproefd in een passend degustatieglas, vergezeld van een passend chocolade-item.

Sfeerbeeld zwemmen

[Vanaf maart] - Watergewenning - Kleuterzwemmen - Zwemmen

Watergewenning (eerste en tweede kleuterklas) - De kleuter leert het water speels en ongedwongen kennen. - Voor kleuters die al 3 jaar zijn.

Kleuterzwemmen (tweede en derde kleuterklas) - Het speels voorbereiden op zwemmen, kopje ondergaan, drijven en aanleren van de zwembewegingen. - Voor kleuters die al watergewenning gevolgd hebben.

Zwemmen (derde kleuterklas en eerste leerjaar) - Het aanleren van de schoolslag. - Voor kinderen die al watergewenning en kleuterzwemmen gevolgd hebben.

Tweedehandsbeurs 20/3

20/3 - Tweedehandsbeurs

Wil je uw baby- en kinderspullen een tweede kans geven ? Heeft oma en opa ook nood aan een kinderzitje ?  Ben je op zoek naar een leuk gezelschapsspel of auto'je ? Misschien vinden jullie dit wel op een van onze tweedehandsbeurzen ! 

Op zondag 20 maart 2022 is er een tweedehandsbeurs gepland. 

Paaseierenraap 18/4

18/4 - Paaswandeling

Op Paasmaandag 18 april zal onze paashaas vast wel weer hulp kunnen gebruiken bij de speurtocht naar het Gouden Ei. De hulphaasjes vragen alvast om deze datum vrij te houden in jullie agenda, want samen zoeken is zóveel leuker.

Dag van het Gezin 15/5

15/5 Dag van het gezin

In deze tijden van digitalisering, sociale media en zelfontplooiing vergeten we soms wel eens dat echte persoonlijke aandacht (een luisterend oor, een knuffel, een lach & traan, …), ons veel geluk kan brengen. Die kleine momentjes samen kunnen ‘de dag maken’. Als Gezinsbond brengen we uiteraard graag het gezin in de aandacht, voor velen het dagelijkse gebeuren. Dit jaar nodigen we jullie, klein en groot, graag uit om even uit dat dagelijkse gebeuren te stappen en te ‘spelen’. Maar we verklappen nu nog niet alles, hou de website in het oog want er volgt meer info.

Fiets- en wandeltocht (juni)

juni - Fiets- en wandeltocht

De maand juni is traditioneel een maand met veel afspraken (allerhande feesten, examens,…). Daarom presenteren we in juni onze fiets- en wandeltocht. We prikken geen vaste datum voor deze activiteit want je kan deze tocht fietsen of wandelen wanneer je dit zelf wenst.

Vakantieopdrachtenspel (juli)

juli - Online vakantieopdrachtenspel

Vakantie! Eindelijk! De grote vakantie begint. Net als in juni hebben velen al heel wat (reis)plannen in juli. Een online-vakantieopdrachten-spel brengt enige verstrooiing en kan om het even wanneer en waar gespeeld worden. Veel plezier en misschien win je wel een prijs.

Gezinspicknick 15/8

15/8 - Gezinspicknick

Vrijheid, ruimte, relax. Op 15/08 verwelkomen we jullie op onze allereerste gezinspicknick. Breng jullie boterhammendozen, frigoboxen, picknickleedjes en tapasborden mee, of bestel gewoon een uitgebreide picknickmand, en wij voorzien voor jullie leuke randanimatie.

Ongebonden genieten en de dag kan niet meer stuk.

Kinderanimatie 18/9

18/9 - Kinderanimatie

Ook wij zijn in 2022 aanwezig op de boerenmarkt in Olsene. Na een rondgang bij de standjes van de verschillende lokale en landelijke producten kunnen de kinderen bij ons terecht voor spelletjes, knutselen, grime en nog veel meer. Tot dan!

Sprookjesactiviteit 29/10

30/10 - Sprookjesactiviteit

Dompel je onder in de sprookjeswereld van onder andere Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Raponsje, Doornroosje, de Drie biggetjes, Hans & Grietje,... en ga de uitdagingen aan om de sprookjesfiguren te helpen.

Sinterklaasontbijt 27/11

27/11 - Sinterklaasontbijt

We maken een gezamenlijke wandeltocht naar de jachthaven van Zulte om er de Sint feestelijk te verwelkomen. Samen met de Sint en zijn Zwarte Pieten wandelen we dan terug naar het Fiertelhof om er samen te ontbijten.

Uiteraard voorzien de Sint en zijn Zwarte Pieten cadeautjes voor alle kinderen!

Kerstparade 24/12

24/12 - Kerstparade

Bereid jullie alvast voor op een maffe optocht van de kerstman en zijn helpers doorheen Zulte...

Vraag een geboorte-ooievaar voor in je voortuin

[Continu] - Geboorte-ooievaars

Baby'tje geboren ? Vergeet dan niet om onze gratis ooievaar aan te vragen bij Koen (koen.gremeaux@gmail.com) ! #babyshower #geboorte #ooievaar #gezinsbond