Jaarprogramma Gezinsbond Zulte

Hieronder vinden jullie een overzicht van onze activiteiten in 2023 (en de data voor 2024).

Wijn & kaas 24 februari

24/2 - Wijn & kaas degustatie

Gezinsbond Zulte nodigt u graag uit op de degustatie-avond Wijn & Kaas, in samenwerking met Luc Vervaecke (uwsommelier.be). Luc is niet alleen sommelier maar ook kaasmeester en wil ons met zijn kennis en passie een leuke, leerrijke avond bezorgen. Hij selecteerde voor ons 5 Franse wijnen met 5 bijpassende AOP-kwaliteitskazen om te proeven en te bespreken.

Tijdens de degustatie is er voldoende ruimte om niet alleen onderling maar ook met Luc te  converseren. Het is de bedoeling dat wij proeven en Luc ons verdere uitleg geef tijdens het proeven, o.a. op basis van onze smakelijke bevindingen. Zo krijgt u de best mogelijke combinaties en zal u na de degustatie ook begrijpen.

(in 2024 zal de degustatieavond doorgaan op 23 februari)

Sfeerbeeld zwemmen

[Vanaf maart] - Watergewenning - Kleuterzwemmen - Zwemmen

Watergewenning (eerste en tweede kleuterklas) - De kleuter leert het water speels en ongedwongen kennen. - Voor kleuters die al 3 jaar zijn.

Kleuterzwemmen (tweede en derde kleuterklas) - Het speels voorbereiden op zwemmen, kopje ondergaan, drijven en aanleren van de zwembewegingen. - Voor kleuters die al watergewenning gevolgd hebben.

Zwemmen (derde kleuterklas en eerste leerjaar) - Het aanleren van de schoolslag. - Voor kinderen die al watergewenning en kleuterzwemmen gevolgd hebben.

Tweedehandsbeurs 26/3

26/3 - Tweedehandsbeurs

Wil je uw baby- en kinderspullen een tweede kans geven ? Heeft oma en opa ook nood aan een kinderzitje ?  Ben je op zoek naar een leuk gezelschapsspel of auto'je ? Misschien vinden jullie dit wel op een van onze tweedehandsbeurzen ! 

Op zondag 26 maart 2023 is er een tweedehandsbeurs gepland in het Fiertelhof. 

(in 2024 zal de tweedehandsbeurs doorgaan op 24 maart)

Paaseierenraap 10/4

10/4 - Paaswandeling

Op Paasmaandag 10 april zal onze paashaas vast wel weer hulp kunnen gebruiken bij de speurtocht naar het Gouden Ei. De hulphaasjes vragen alvast om deze datum vrij te houden in jullie agenda, want samen zoeken is zóveel leuker.

(in 2024 valt paasmaandag op 18 april)

Dag van het Gezin 15/5

15/5 Dag van het gezin

In deze tijden van digitalisering, sociale media en zelfontplooiing vergeten we soms wel eens dat echte persoonlijke aandacht (een luisterend oor, een knuffel, een lach & traan, …), ons veel geluk kan brengen. Die kleine momentjes samen kunnen ‘de dag maken’. Als Gezinsbond brengen we uiteraard graag het gezin in de aandacht, voor velen het dagelijkse gebeuren. Dit jaar nodigen we jullie, klein en groot, graag uit om even uit dat dagelijkse gebeuren te stappen en te ‘spelen’. Maar we verklappen nu nog niet alles, hou de website in het oog want er volgt meer info.

Sprookjesactiviteit 28/10

28/10 - Sprookjesactiviteit

Dompel je onder in de sprookjeswereld van onder andere Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Raponsje, Doornroosje, de Drie biggetjes, Hans & Grietje,... en ga de uitdagingen aan om de sprookjesfiguren te helpen.

(in 2024 gaat de sprookjesactiviteit door op zaterdag 26 oktober)

Sinterklaasontbijt 26/11

26/11 - Sinterklaasontbijt

We maken een gezamenlijke wandeltocht naar de jachthaven van Zulte om er de Sint feestelijk te verwelkomen. Samen met de Sint en zijn Zwarte Pieten wandelen we dan terug naar het Fiertelhof om er samen te ontbijten.

Uiteraard voorzien de Sint en zijn Zwarte Pieten cadeautjes voor alle kinderen!

(in 2024 gaat het Sinterklaasontbijt door op zondag 24 november)

Vraag een geboorte-ooievaar voor in je voortuin

[Continu] - Geboorte-ooievaars

Baby'tje geboren ? Vergeet dan niet om onze gratis ooievaar aan te vragen bij Koen (koen.gremeaux@gmail.com) ! #babyshower #geboorte #ooievaar #gezinsbond